Mesto svih naših susreta na Exitu - Rege bina!

“Svuda pođi, Rege stejdžu dođi“ postala je krilatica skoro svih posetilaca Exita. Na legendarni čil stejdž dolazimo da bismo se sastali sa prijateljima koje već prethodnih 45 minuta ne uspevamo da nađemo.

Izvor: Piše: Iva Nikoliæ

Nedelja, 30.06.2019.

11:00

Mesto svih naših susreta na Exitu - Rege bina!
Foto: Exit / Promo

Svi smo iskusili muku traženja izgubljenih prijatelja na festivalima – ništa nije više frustrirajuće. A ništa nije lakše nego nalaženje na Rege stejdžu.

Kao što je Novosađanima “nađemo se kod Katedrale” ili Beograđanima (nekad bilo) “nađemo se kod konja”, posetiocima najvećeg festivala u regionu predstavlja rečenica “nađemo se kod Rege stejdža”.

Na njega smo dolazili da slušamo nastupe rege izvođača, čil di-džej setove, da se iskuliramo i odmorimo i posedimo. On nam je tokom godina postao sinonim za opuštenost i svu lakoću Exita. Čak su i ljudi koji nisu najveći fanovi rege, ska, dancehall i dub muzike dolazili na ovaj stejdž i preko noći postajali njihovi fanovi.

To je festivalska lokacija koja zaista ima specifičan vajb i energiju. Svi na njemu su opušteni i raspoloženi, uživaju u trenucima leta - njišu se uz lagane medodije. I kada prolaziš kroz masu imaš osećaj kao da ćeš i upiti deo te sreće. Mir&Ljubav.

Možda su na Dance areni najveće žurke, ali su zato na rege stejdžu najveseliji afteri i zagrevanja za predstojeću noć. Sećam se da smo ortakinje i ja 2009. godine, nakon nastupa Crystal Castles, iskulirale na tu i upoznale najgotivniju ekipu iz Niša, sa kojom smo i dalje u kontaktu. Gotovo svakog Exita sastajemo se sa njima upravo na ovom stejdžu.

I pri završetku svakog izdanja festivala utiske sumiramo na njemu. A ove godine na festivalskoj avanturi imaćemo priliku da slušamo raznovrsne izvođače. Svoj nastup imaće, između ostalih, i novosadska di-džejica Bobadu, Bush Mad Squad sound system, kultni Deadly hunta, Itali Vision, Tommy T.

Rege stejdž danas nosi ime Wenti Wadade, po veteranu muzičke industrije, koji je iz rodne Jamajke otišao u London, pa u SAD i Kanadu, da bi poslednjih godina svog života prihvatio ulogu srdačnog domaćina Rege bine, i dosta vremena provodio u Novom Sadu. Svojim radom i zalaganjem ostavio je dubok trag na svetskoj rege sceni. Sve što je radio, radio je sa neverovatnom lakoćom i osmehom i osvetlio je put mlađim generacijama. Tvrdio je da ova bina promoviše dobre vibracije, dobro raspoloženje, ljubav i poštovanje, zbog čega ona danas sa ponosom nosi njegovo ime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: