Platila životom! Odbila hemoterapiju, lečila se alternativnom medicinom

Britanka Keti Briton Džordan (Katie Jordan) obolela je pre dve godine od raka dojke. Ona je, međutim, odbila hemoterapiju da bi pokušala da se izleči veganskom ishranom i homeoterapijom, ali je preminula od posledica bolesti.

Izvor: B92

Petak, 07.06.2019.

11:14

Platila životom! Odbila hemoterapiju, lečila se alternativnom medicinom
Ilustracija / Foto: ArturVerkhovetskiy / Depositphotos

Keti je rak otkriven u julu 2016, kada je imala 37 godina. Lekari su joj savetovali hemoterapiju i davali joj velike šanse za oporavak, ali se ona odlučila za alternativne metode.

Na svom profilu na Fejsbuku postavljala je fotografije morske trave, homeopatskih kuglica i preparata na bazi imele, ali i snimke protivnika vakcinacije s linkovima do naslova kao što je "Mamografija uzrok raka dojke".

Godinu kasnije već je postala medijska senzacija u Britaniji.

"Pomogla mi je ishrana koja se uglavnom sastoji od sirovog voća i povrća. Da sam išla na hemoterapiju, verovatno bih već morala da ležim. Gledala sam prijatelje koji su išli na hemoterapiju i oni su ostali obeleženi celog života. To je užasno", rekla je. Čitajući različitu literaturu, Keti je saznala da postoji mnoštvo mogućnosti koje su "bolje od trovanja vlastitog organizma".

Sedmog aprila ove godine Keti je na svom blogu napisala da se posle dužeg boravka u bolnici ponovo vratila kući.

"Nažalost, ne zato što sam dobro nego zato što mi više nema pomoći", istakla je Keti.

Ultrazvučni pregled pokazao je da se formirao još jedan tumor, koji je za kratko vreme dvostruko narastao. Nažalost, preminula je 25. maja. Iza nje su ostali petogodišnja ćerka i suprug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: