Agent CIA izvršio sabotažu: Rusi snimaju svoju seriju o Černobilju

Jedna ruska televizijska mreža najavila je da će snimati svoju verziju serije "Černobilj", koja će biti zasnovana na pretpostavci da je CIA poslala agenta u Černobilj kako bi izvršio sabotažu.

Izvor: B92

Petak, 07.06.2019.

08:44

Agent CIA izvršio sabotažu: Rusi snimaju svoju seriju o Černobilju
Foto: Printscreen / YouTube/HBO

Kako navodi Moskov tajms (The Moscow Times), ruski mediji usko povezani sa Vladimirom Putinom kritikovali su seriju "Černobilj", koja je u Rusiji postala nacionalna senzacija, iako je dostupna samo putem interneta.

Novinar najpopularnijih ruskih novina tvrdi da serija ne predstavlja događaje verodostojno i da karikira istinu.

"Konkurenti koriste ovu seriju da okaljaju sliku Rusije kao nuklearne sile", rekao je on.

Voditelj TV kanala Rusija 24 (Rossia 24) Stanislav Natanzon rekao je da seriji nedostaju jedino medvedi i harmonike. Optužio je autore serije da su lagali da ruske vlasti nisu htele da priznaju svoju grešku, navodeći na članak Valerija Legasova u kojem je 1987. godine kritikovao upravljanje nuklearnom industrijom, koji su tad objavile vodeće ruske novine. Voditelj, međutim, nije istakao da urednici Komsomolskaje pravde nisu hteli da objave taj članak kada ga je Legasov napisao, već da je on objavljen tek dve nedelje nakon što se njegov autor ubio.

"Činjenica da je američki, a ne ruski televizijski kanal ispričao priču o našim herojima predstavlja sramotu za medije naklonjene Kremlju", pišu ruski mediji, prenosi Kliks.

Upravo to je razlog zbog koga Rusi hoće sa naprave svoju televizijsku verziju ove priče koja će biti zasnovana na teorijama zavere.

U isto vreme, u ostatku sveta serija "Černobilj" dobija isključivo pohvale. Serija je već postala "jedna od najboljih serija u istoriji HBO-a", a o njenoj popularnosti govori i turistički bum u Černobilju koji je usledio nakon početka emitovanja ove serije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

191 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: