Bivši kralj ide na DNK testiranje: "Dete nije moje""

Bivši kralj Belgije Albert Drugi (84) pristao je na test DNK na zahtev Delfin Boel, koja tvrdi da je njegova ćerka.

Izvor: Beta

Utorak, 28.05.2019.

20:34

Bivši kralj ide na DNK testiranje:
Foto: epa.eu/OLIVIER HOSLET

Rezultati testa će u prvo vreme ostati poverljivi.

"Njegovo visočanstvo kralj Albert odlučio je da se podvrgne ekspertizi koju je naložio sud", izjavili su njegovi advokati i dodali da je test DNK urađen jutros, uzimanjem uzorka pljuvačke.

Apelacioni sud u Briselu je u oktobru 2018. godine naložio Albertu Drugom test o očinstvu posle zahteva Delfin Boel.

On je to najpre odbio.

Delfin Boel, belgijska vizuelna umetnica koja ima 51 godinu, tvrdi da je rođena iz duge veze šezdesetih i sedamdesetih godina, koju je imala njena majka Sibil de Selis Lonšan sa Albertom Drugim, tada prestolonaslednikom, koji je od 1959. u braku sa Paolom Rufo di Kalabrijom.

Bivši kralj, koji je vladao od 1993. do 2013. godine i koji je otac sadašnjeg kralja Filipa, demantovao je da je imao takvu vezu.

Međutim, Albert Drugi je priznao da je imao krizu u braku sa Paolom baš u vreme koje mu se pripisuje da je bio u vezi sa majkom Delfin Boel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: