Osmeh, bez obzira na godine: Da li smo srećniji posle četrdesete? VIDEO

Šta najviše utiče na naš život i u kom životnom dobu postajemo samosvesni?

Izvor: B92

Subota, 25.05.2019.

15:45

Osmeh, bez obzira na godine: Da li smo srećniji posle četrdesete? VIDEO
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Syda_Productions

Istraživanje, koje su sproveli stručnjaci iz Svetske zdravstvene organizacije, pokazuje da ljudi postaju najsrećniji tek nakon četrdesete godine života.

Možda su četrdesete nekome razlog za brigu, ali ih u većini slučajeva ispunjenost na poslovnom, društvenom i emotivnom planu čine idealnim vremenom za sreću.

Da li je tako i u Srbiji i šta o tome misle muškarci, a šta žene?

Poznati maneken i ugostitelj Đorđe Kortina kaže da većina muškaraca smatra da su bili srećniji pre četrdesete, uglavnom zbog toga što se tada život čini dužim, nema staračkih bolesti, a i seksualne potencija nije ista pre i posle.

Marija Savić Srećković, u svojoj 45-oj sreću, pronalazi u vežbanju, za koje kaže da je podmlađuje - kako fizički, tako i duhovno. Ona smatra da su žene posle 40. mnogo svesnije o tome šta ih, u svim aspektima života, šta ih čini srećnima.

Osmeh, bez obzira na godine, najčešće se može videti u Finskoj, koja je proglašena za najsrećniju zemlju na svetu? A gde je tu Srbija i zemlje regiona? Opširniju priču pogledajte u prilog Prve televizije!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: