Život mu je spasla 30 godina mlađa stjuardesa: Tri godine kasnije as oženio svoju donorku FOTO

Birgit Vecinger donirala je asu Formule 1 Nikiju Laudi, pre tri decenije, bubreg i to samo nakon osam meseci veze.

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2019.

10:40

Život mu je spasla 30 godina mlađa stjuardesa: Tri godine kasnije as oženio svoju donorku FOTO
Foto: epa.eu/AHMAD YUSNI

Iako nikad nije voleo u javnosti da govori o svom privatnom životu, Niki Lauda jednom prilikom otkrio je novinaru da mu je tadašnja devojka, sa kojom je u tom trenutku bio samo osam meseci u vezi, stjuardesa u njegovoj avio-kompaniji, trideset godina mlađa Birgit Vecinger, donirala bubreg i tako mu spasla život. Birgit Vecinger kasnije je postala njegova supruga

Bilo je to 2005. godine, a Brigit je tada imala 26 godina.

Trostruki svetski prvak koji je preminuo u 70. godini života, upravo je svojoj supruzi pripisao zasluge što mu je "predala" novi život, nakon što prethodna presađivanja nisu uspela (bubreg koji mu je 1997. godine donirao brat Florijan nije se pokazao kao najbolje rešenje), piše portal F1i.com, a prenosi hrvatski "Jutarnji list".

Novinaru tog portala Lauda je rekao da je prvo pitao sina Lukasa da se testira kao donor bubrega, ali da mu sinovljev ipak nije odgovarao.

"Birgit je tada rekla da će se testirati, pa sam je upitao zašto, a ona mi je odgovorila zato što to želi."

"Rekao sam joj da smo prekratko u vezi i da ne želim da se toliko žrtvuje za mene“, dodao je.

"Ipak se testirala, a bubreg je u potpunosti odgovarao za transplantaciju. ’Radim to za tebe, zato što te volim’, govorila je i nikada nije bila uplašena po tom pitanju, niti je postavljala pitanja, već je jednostavno to učinila“, rekao je Lauda novinaru.

Nakon nekoliko meseci priprema, Lauda se molio da transplantacija uspe, pa mu je laknulo kad je sve prošlo odlično za oboje.

Austrijski as je iza sebe već imao jedan brak, pa je čak znao da izjavi kako ne bi hteo da se o njegovom privatnom životu piše kao o životu nemačke teniske zvezde Borisa Bekera, kad je javnost počela da se interesuje za njegovu vezu s 30 godina mlađom ženom.

Niki Lauda oženio je Birgit 2008. godine na tajnoj ceremoniji u Beču, kojoj su prisustvovali samo članovi najuže porodice i prijatelji.

U srećnom braku par je dobio dvoje dece, Miju i Maksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: