"Nemamo evidenciju o broju abortusa" VIDEO

U našoj zemlji već duže vreme je na delu negativan priraštaj. Čak i kada bi u sledećih 10 godina svaki bračni par imao troje ili više dece ne bismo imali priraštaj kakav je bio 60-ih godina prošlog veka.

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

08:02

Foto: Syda_Productions/Depositphotos.com

Napravljen je plan za finansijsko osnaživanje rađanja drugog i trećeg deteta. Ali gotovo uporedo sa tim kao jedan od načina da nas bude više pominje se zaoštravanje procedure za obavljanje abortusa ili njegovo ukidanje. Kako na to gledaju jedan medicinski stručnjak i predstavnik vere u „Jutru“ su govorili dr Mima Fazlagić, ginekolog i Aleksandar Ninković, sveštenik Beogradske nadbiskupije.

"Svaki dan se borim da bude što više beba i to jeste moja misija ali konačna odluka je na ženi, mislim da ima pravo da donese odluku da li ima pravo da ode na abortus“, rekla je Fazlagić.

Pogledajte u videu šta doktorka savetuje ženi kada se dvoumi da li da rodi dete:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: