Prodaje mleko na društvenim mrežama: Traže ga i bodibilderi, pokušavali i lopovi

Žena koja ima sindrom hiperlaktacije odlučila je da donira svoje mleko. Tvrdi da je do sada nahranila oko 250 dece. Mleko drži u zamrzivačima, a pokušali su i da joj ga ukradu.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2019.

14:53

Prodaje mleko na društvenim mrežama: Traže ga i bodibilderi, pokušavali i lopovi
Foto: Fiona Goodall/Getty Images

Elisabeth Anderson-Sierra (31), majka iz Portlanda u SAD-u procenjuje da je osim svoje dvoje dece, nahranila i oko 250 drugih beba vlastitim mlekom, koje daje ili prodaje putem Facebook stranice. Naplaćuje jedan dolar za 30 ml mleka.

Tvrdi da je neslužbeni svetski rekorder po broju donacija.

Službeni Ginisov rekord oboren je prošle godine sa 1.502 litara, ali Elisabeth tvrdi da je do sada donirala oko 6.000. Dojilja ima sindrom hiperlaktacije koji uzrokuje proizvodnju gotovo sedam litara mleka na dan. To je osam puta više od proseka.
Prodaja i privatna donacija majčinog mleka uglavnom je neregulisana, ali dojilja je odgovorna ako njene donacije uzrokuju bilo kakvu štetu ili bolest.

"Dojilje kroz istoriju hrane i decu koja nisu njihova. Postoje neke žene koje proizvode toliko mleka da mogu doslovno nahraniti selo", kaže dr Linda Dahl, stručnjak za dojenje u Midtownu.

"Ja se ne trudim da ostvarim profit. Ljudi misle da zarađujem mnogo, ali zapravo novac mi pomaže u održavanju onoga što radim", kaže dojilja.

Mleko drži u velikim zamrzivačima u garaži i povezuje se s klijentima putem društvenih mreža. Kathy Yao, majka trojki zahvalna je Elizabeth za mleko.
"Za nas je to bila velika stvar. Moje devojke troše više od dve litre mleka dnevno", kaže zadovoljna klijentkinja. Nisu svi upiti poslati od strane roditelja sa bebama koje žele da nahrane prirodnim majčinim mlekom.

"Svakodnevno dobijam čudne upite. Prodajem mleko i bodibilderima, jer kažu da im pomaže oko mišićne mase", kaže poduzetnica. Imala je problema i sa krađom pa je postavila kamere na mesto gde čuva zalihe.

"Uvek mi je zadovoljstvo da pomognem drugima koliko mogu. Ovo je nešto što spašava živote", zaključila je donatorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: