"Ne tračarite u modernim hramovima petparačkih razgovora"

Papa Franja je i do sada često upozoravao ljude na ogovaranja između prijatelja i komšija, ali je ovoga puta rekao i da bi takvo nešto trebalo da se izbegava i u "modernim hramovima petparačkih razgovora" - frizerskim i salonima lepote.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2019.

10:50

Foto: Gettyimages / Buda Mendes

Papa je podstakao oko 230 italijanskih frizera, stilista i kozmetičara, koji su boravili na grupnom hodočašću u Vatikanu, da "izbegavaju da padaju u iskušenje da ogovaraju, iako je to povezano sa njihovim poslom".

Umesto toga, oni bi trebalo da nastave da svoj posao obavljaju "u saglasju sa Hristom, uslužujući svoje mušterije nežnošću i ljubaznošću, uvek im nudeći lepu reč i ohrabrenje", rekao je poglavar Katoličke crkve.

Papa Franja je hodočasnike podsetio da je Sveti Martin de Pores, frizer i hirurg iz 16. veka koji je pristupio Dominikanskom redu u Peruu i pomagao siromašne i bolesne, njihov svetac zaštitnik.

Frizeri i kozmetičari u Italiji tradicionalno ne rade ponedeljkom, pa su prvi dan ove nedelje iskoristili za posetu Vatikanu, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: