Proslavile ga tetovaže goblena FOTO

Tetovaže u obliku goblena danas su postale pravi hit, a njima se među prvima proslavio brazilski tatu majstor Eduardo Lozano Duda.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2019.

10:19

Proslavile ga tetovaže goblena FOTO
Ilustracija/Foto: ivanriver/depositphotos.com

Već nakon što je uradio prvu ovakvu tetovažu, Duda kaže da se zaljubio u novi stil po kojem je danas prepoznatljiv.

"Davno sam radio sa logotipima i vezenim majicama, a inspiracija za tetovaže usledila je nakon toga", kazao je Lozano za magazin Bored Panda.

On je tetovažama poceo da se bavi 2002. godine zahvaljujući prijatelju i mentoru Klaudiju Boti koji ga je naučio svemu o tetovažama i mašinama za tetoviranje.
Lozano je, međutim, oduvek želeo da bude drugačiji i izdvoji se od drugih tatu umetnika. Nije mu dugo trebalo da dođe na ideju spajanja goblena i tetovaža.

"Nisam bio prvi koji je započeo da pravi tetovaže poput goblena, ali sam prvi koji ih je učinio tako realističnim", smatra Lozano, prenosi portal Klix.ba.

Njegov rad prepoznali su umetnici širom sveta i već je primio nekoliko poziva na različita okupljanja tattoo majstora u Italiji, Hrvatskoj, Španiji, Nemačkoj, Kolumbiji, Francuskoj. Ono što posebno čini realističnim njegove tetovaže su iscrtavanje popucalih konaca koji su postali njegov potpis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: