Autor knjige o "ocu nacije": "Tito nije ni postojao, činjenično tvrdim" VIDEO

Predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nikada nije postojao. Sve je bilo samo iluzija za narod.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2019.

12:21

Autor knjige o
Foto: Getty

To piše u dokumentu objavljenom na sajtu američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti. Jedan od autora tog dokumenta Džordž Piterson tvrdi da su građani nekadašnje SFRJ živeli u zabludi i snu da ih predvodi čovek koji je razlike i nepomirljivost među njima pretvorio u bratstvo i jedinstvo.

"Tvrdim činjenično da Tito nije postojao i da smo imali drugog čoveka koji je vodio bivšu Jugoslaviju, a da to nije taj", rekao je autor knjige "Hoštapler" Miroslav Todorović na Prvoj televiziji.

Kaže da je deceniju istraživao o Titu, da je obišao sve svetske arhive i mesta na kojima se kretao.

Dodaje i da niko ne želi da se bavi DNK analizom i da bi ona pokazala ko je bio Tito.

"Francuski izvori kojih se držim, imao sam velike probleme... tužio mie je njegov unuk Joška za iznošenje neistina. Imao sam veliki sudski proces koji je trajao dve godine. Oslobođen sam i rečeno je u presudi da sam se bavio činjenicama koje su se mogle dokazati", rekao je Todorović.

Navodi da u francuskim dokumentima ne postoji ime oca, već samo Brozove majke i da su pravog Tita zamenili na ruskom frontu.

"On je čovek Kominterne", rekao je za "lažnog" Tita.

S druge strane, istoričar Dejan Ristić navodi da tog dokumenta na sajtu CIA nema.

"Pokušao sam na različite načine da ga nađem. Ne postoji takav dokument na sajtu CIA", dodao je.

Pogledajte više u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: