Tabloidi prete kraljevskom paru: Platiće jer neće da pokažu bebu, Megan ćemo progoniti kao Dajanu

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, poznatiji kao princ Hari i Megan Markl, podigli su prašinu u Velikoj Britaniji, ali i isprovocirali novinare britanskih tabloida, kada su saopštili da fotografi ipak neće imati priliku da fotografišu bebu po rođenju, već da će kraljevski par sam podeliti privatne fotografije novorođene bebe – poznate kao “beba Saseks” u štampi – nakon što budu “privatno proslavili rođenje deteta kao porodica”.

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2019.

21:40

Tabloidi prete kraljevskom paru: Platiće jer neće da pokažu bebu, Megan ćemo progoniti kao Dajanu
Foto: Gettyimages

Hari i Megan ovim su prekinuli tradiciju dugu više od 40 godina, piše Njujork tajms, a među prvim novinskim kućama koje su odreagovale na njihovu odluku bio je britanski tabloid San koji je kritikovao Harija i Megan zato što građanima Velike Britanije "uskraćuju naše kraljevsko pravo".

"Držanje nacije u neznanju oko detalja, čak i nakon što se beba rodi, nije baš najbolja odluka za imidž kraljevskog para", pisalo je u nepotpisanom tekstu objavljenom u ovom tabloidu.

"Javnost ima pravo da zna šta se dešava u životima onih koji žive od naših poreza. Ili prihvatite to, ili budite privatni građani. Ne možete oba."

Artur Edvards, 78-godišnji fotograf Sana koji je pokrivao rođenja pet kraljevskih beba, među kojima je bio i Hari, kaže da je to Harijev trenutni hir, da ignoriše sve medije.

"On je nekada bio najbolji od svih njih", istakao je Edvards.

"Sedeli smo često u pabu i ćaskali o svemu, otvoreno i iskreno, i nikada to ne bismo preneli, naravno. Sada nam više ne kaže ni 'dobro jutro'.”

Edvards je naveo da je rođenje krajevske bebe veliki događaj, da u kladionicama rastu kvote koje će ime beba poneti i da čitava zemlja želi da zna sve o tome.

"Fotografisao sam Harija kada je izđao iz bolnice u Dajananim rukama, i voleo bih da ga fotografišem kada izađe sa svojom bebom u naručju", rekao je Edvards.

Hari i Megan već su se "zamerili" novinarima kada su na svom venčanju prošle godine pristup dozvolili samo jednom reporteru.

Britanska štampa, međutim, ne ostaje dužna nikome. Skoro da je tradicija da se o pripadnicima kraljevske porodice piše kako su lenji, razuzdani, razvratni i neinteligentni. A gnev urednika tabloida, koji se osećaju uvređeno kao ona vila što je niko nije zvao kad se rodila princeza, mogao bi da se kraljevskom paru vrati kao bumerang i u narednim godinama ozbiljno našteti, navodi list.

Jedan novinar koji je tražio da ostane anoniman naveo je da Hari i Megan krše tradiciju koja je važila decenijama unazad.

"Za to moraju da plate cenu, a cena je da budu izvrnuti ruglu."

Zbog sukoba koji Megan Markl ima sa medijima mnogi je upoređuju sa Lejdi Di – među njima je i poznati glumac Džordž Kluni – i navode da je ona "progonjena na isti način na koji je bila Dajana i da se istorija ponavlja".

Ipak, svi su saglasni u tome da su Megan i Hari, uprkos nekonvencionalnom vladanju i neslaganju sa tabloidima, i dalje ekstremno popularni među čitaocima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: