Jezive ispovesti žena: Kupuju ih, a potom siluju dok ne zatrudne

Burmanske i kineske vlasti neprekidno žmure na trgovinu ženama iz naroda Kačin u Mjanmaru, koje se odvode preko granice, prodaju muškarcima u Kini i koje se neprekidno siluju sve dok ne ostanu trudne, piše Gardijan.

Izvor: Gardijan

Petak, 22.03.2019.

18:18

Jezive ispovesti žena: Kupuju ih, a potom siluju dok ne zatrudne
Foto: AntonioGuillemF/depositphotos.com

Nekim ženama dozvoljeno je da se vrate kući nakon što rode bebe, ali su primorane da ostave decu, prema izveštajima HRW.

"Rodila sam, a nakon godinu dana Kinez mi je dao izbor. Dobila sam dozvolu da idem kući, ali bez bebe", ispričala je jedna od žena koje su prodate.

U Kini je broj žena drastično opao od 1987. godine, a istraživači navode da faktori poput abortusa u zavisnosti od pola deteta, infanticida i zanemarivanja novorođenih devojčicama znače da je u Kini 30 do 40 miliona "nestalih žena" koje bi danas trebalo da budu žive, a nisu.

Otuda danas mnogo muškaraca koji ne mogu da pronađu žene, te ih kupuju iz okolnih, siromašnih zemalja.

Kačin žene uglavnom iz Mjanmara švercuju njihove porodice i rođaci, prijatelji i drugi ljudi kojima one veruju. Često im se nudi posao u Kini, a tek kada pređu granicu shvate da su prodate u seksualno roblje.

"Mene je tetka ubedila", rekla je jedna žena koja je prodata kada je imala 17 godina. HRW je u periodu od tri godine razgovarao sa oko 40 žrtava koje su uspele da pobegnu ili im je dozvoljeno da odu bez dece.

Vlada Mjanmara u 2017. godini zabeležila je 226 ovakvih slučajeva, ali eksperti smatraju da je taj broj daleko viši.

Žene kojima se trguje u Kini ne samo da ne dobijaju podršku kao žrtve, već odlaze u zatvor zbog kršenja imigracionih zakona.

U izveštaju HWR navodi se da su mjanmarske vlasti u nekoliko navrata uhapsile samo one koji su u Mjanmaru prodavali žene, a da policija u Kini nikada nije privela nikoga od onih koji su kupovali "neveste" i zlostavljali ih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: