Goran Jevtić osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji, u pozorište bi mogao sa nanogicom

Ukoliko presuda kojom je dramski umetnik osuđen na 10 meseci kućnog zatvora postane pravosnažna, on bi mogao od suda da traži dozvolu da svakodnevno odlazi u pozorište.

Izvor: Kurir

Petak, 22.03.2019.

15:45

Goran Jevtić osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji, u pozorište bi mogao sa nanogicom
Foto: Screenshot, Youtube

Glumac Goran Jevtić (41), koji je nepravosnažno osuđen na deset meseci kućnog zatvora zbog obljube mladića L. K., koji je u to vreme bio maloletan, mogao bi da zatraži od suda da mu dozvoli da tokom izdržavanja kazne odlazi na posao u beogradska pozorišta u kojima je angažovan, piše Kurir.

Ukoliko presuda Osnovnog suda u Somboru postane pravosnažna, Jevtić bi nesmetano mogao da igra predstave okovan nanogicom za elektronski nadzor.

"Zakon dozvoljava osuđenom glumcu da sudu podnese zahtev da mu omogući da se bavi svojim poslom, od kog živi, uprkos tome što izdržava kaznu u kućnom zatvoru. To bi značilo da bi on mogao da se nađe na pozorišnoj sceni sa nanogicom, pa i da zaigra gospođu Živku ministarku", objasnio je sagovornik Kurira.

Podsetimo, Jevtić je nakon skoro pet godina suđenja, u sredu, prvostepeno osuđen pred Osnovnim sudom u Somboru na kaznu kućnog zatvora, jer je, kako se navodi, maloletnog L. K. primorao na oralni seks u toaletu somborskog Narodnog pozorišta tokom festivala Pozorišni maraton u ovom gradu.

Kako piše Kurir, afera je otkrivena nakon što su roditelji maloletnika podneli krivičnu prijavu protiv beogradskog glumca, a istragu je ubrzo pokrenulo Osnovno tužilaštvo zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje.

Goran Jevtić je tokom suđenja pred sudom u Somboru sve vreme negirao da je obljubio maloletnika, a sudski postupak je tokom svih ovih godina bio zatvoren za javnost zbog zaštite oštećenog tinejdžera.

"Jevtić nikada nije želeo da komentariše postupak koji se vodi protiv njega, a očekivano je da će na ovu presudu uložiti žalbu, jer po zakonu ima pravo na to, a i smatra da nije kriv za delo za koje je osuđe", objasnio je izvor Kurira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: