"Generacija mojih roditelja ima Bitlse i Stonse, moja ima Prodidži"

Nekoliko hiljada ljudi potpisalo je peticiju da se Kitu Flintu, nedavno preminulom frontmenu grupe Prodidži (The Prodigy), podigne spomenik u rodnom gradu Brejntri u engleskoj grofoviji Eseks.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2019.

21:42

GettyImages

"Generacija mojih roditelja je imala Bitlse i Stonse. Moja generacija ima Prodidži", rekao je jedan od potpisnika ove inicijative.

Brejntri je gradić u kome je Prodidži osnovan i u kome je Flint pohađao koledž, prenosi Nju mjuzikal ekspres.

Peticija je do sada prikupila više od tri hiljade potpisa i predata je lokalnoj gradskoj skupštini.

"Kit je bio važan ne samo građanima Brejntrija, već i ljudima širom sveta. Ovo je bio njegov rodni grad i želimo da ga nikada ne zaboravimo. Takođe, spomenik će biti dobar podsetnik na to da treba pričati o mentalnom zdravlju i ne ostati sam u patnji", rekla je Safija Gouer, koja je i pokretač ideje za podizanje spomenika Kitu Flintu.

Frontmen benda Prodidži pronađen je mrtav 4. marta u svom domu u Engleskoj. Kasnija istraga je potvrdila da je reč o samoubistvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: