Azil u Vlasotincu dobio laskavo priznanje

Iako su azili u našoj državi uglavnom sinonim za opšte loše stanje, za neadekvatne uslove koji tamo vladaju i nesreću ionako tužnih sudbina pasa, jedan azil se izdvojio i gradu u kome je osnovan doneo titulu - najbolje prakse.

Izvor: B92, Petface

Sreda, 13.03.2019.

08:00

Azil u Vlasotincu dobio laskavo priznanje
Foto: mexitographer / depositphotos

Naime, na prvom nacionalnom takmičenju za izbor najbolje prakse u radu lokalne uprave, prvo mesto u kategoriji "Odgovornost i vladavina prava" pripalo je opštini Vlasotince. Tu titulu donelo im je prihvatilište za napuštene životinje, koje je otvoreno prošle godine, prenosi Petface.

"Od momenta prijema, čišćenja od parazita, čipovanja, kastracije, sterilizacije, vakcinacije, revakcinacije, to je neki period od dve i po do tri nedelje i oni se nakon toga, osim u slučaju da nema agresivnosti, vraćaju na one pozicije na ono mesto odakle su i prikupljeni", objašnjava Svetislav Petrović, direktor JКP Кomunalac.

Кroz prihvatilište je za devet meseci prošlo dvesta napuštenih pasa. Angažovanjem volontera i zaposlenih u ovom Prihvatilištu, do sada je udomljeno 35 životinja. I to je samo još jedna potvrda humanog pristupa napuštenim psima u vlasotinačkom prihvatilištu.

Odgovornost i vladavinu prava prepoznalo je i nagradilo nadležno ministarstvo, ali čelnici opštine osluškuju glas građana. Sledeći korak napraviće sami, kaže Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince.

"Odlučili smo da kupimo još jednu parcelu, susednu parcelu uz prihvatilište i da proširimo kapacitete, da napravimo neki mini-azil kako bismo napuštene pse sklonili sa ulice, a humano postupali sa njima", objasnio je on za RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: