Poslanik podneo ostavku zbog krađe sendviča u skupštinskom restoranu

Slovenački distributer brze hrane, specijalizovan za sendviče, iskoristio je aktuelnu političku aferu koja je dovela do iznuđene ostavke jednog poslanika u parlamentu i na tržište plasirao sendvič "zastupnik".

Izvor: Tanjug, Hina

Utorak, 05.03.2019.

20:00

Poslanik podneo ostavku zbog krađe sendviča u skupštinskom restoranu
Ilustracija / Foto: Depositphoto/Daxiao_Productions

"U pitanju je korisna alternativa za neukusan čin jednog od 90 izabranih predstavnika naroda u našem parlamentu", objavila je kompanija "Sendvičarna", aludirajući na zastupnika Jurija Krajčiča, koji je na pritisak svoje stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ) u ponedeljak vratio mandat, nakon što je u razgovoru sa kolegama priznao da je u pauzi zasedanja u obližnjem lokalu uzeo sendvič i prošao mimo blagajne, jer prodavačice na njega nisu obraćale pažnju, a njemu se žurilo.

Iako je kasnije platio sendvič i rekao da se radilo o "društvenom eksperimentu" kako bi ispitao budnost kontrole, premijer Marjan Šarec insistirao je da Krajčič vrati mandat stranci, što je na kraju i učinio, ali uz opasku da to nije zaslužio i da je mera protiv njega previše stroga.

Firma "Sendvičarna" sa poslovnicama u Velenju, Celju, Mariboru i Ljubljani marketinški je iskoristila taj slučaj i počela da prodaje sendviče "zastupnik".

Sendvič je napravljen od domaćeg peciva sa integralnim brašnom, narezanih slovenačkih suhomesnatih specijaliteta i kisele paprike.

Prva serija od 90 "zastupnika" otišla je u narodnu kuhinju na Zaloškoj cesti u Ljubljani, kao dokaz da je reč o dobrotvornoj kampanji, dok se za ostale vremenom cena stabilizovala na 2,5 evra po sendviču, kazao je za list Večer predstavnik "Sendvičarne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: