Ko me pitao da se rodim? Dobili su me zbog njihove radosti

Mladi Indijac je odlučio da tuži svoje roditelje jer je rođen bez sopstvenog pristanka. Možda zvuči kao satira, ali Rafael Samjuel je na čelu društvenog pokreta "anti-natalizam" koji je toliko nov da jedva ima ime.

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2019.

16:39

Ko me pitao da se rodim? Dobili su me zbog njihove radosti
Foto: Thinkstock

"Volim svoje roditelje", insistira Samuel, "ali dobili su me zbog njihove radosti i zadovoljstva."

Stanovnik Mumbaja kaže da je njegov život "neverovatan", ali da jednostavno ne veruje da je trebao da bude prisiljen na njega i sigurno ne želi da ga prenese nekom drugom.

"Anti-natalizam", svestan, moralno-uticajan izbor da se ne reprodukuje, izgleda da se hvata u Indiji, sa sve više Fejsbuk grupa i stvarnih susreta koji služe ovom neobičnom pokretu.

Semjuel na Fejsbuku pod imenom Nihilanand deli svoj stav: „Nije li prisiljavanje deteta na ovaj svet, zatim i prisiljavanje na otmicu i ropstvo u karijeri". On je na tim fotografijama sa crnom bradom.

Kampanjama od vrata do vrata koje pozivaju mlade parove da se zaustave na dvoje dece, pa čak i na finansijske podsticaje siromašnim porodicama koje se odluče da se ne reprodukuju.

Anti-natalisti, koji trenutno rade kao "Stop Making Babies", iako je ime podložno promenama, planiraju da održe svoju prvu nacionalnu konferenciju u nedelju u Bengaluru

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: