Kuce ne trpe obuću VIDEO

Jedno od aktuelnijih pitanja u ovo doba godine, kad su četvoronošci u pitanju, jeste da li pse treba oblačiti i obuvati tokom hladnih dana kada ih izvodite napolje.

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2019.

16:19

Kuce ne trpe obuću VIDEO
Thinkstock

"Većina pasa ne trpi da ima nešto na nogama. Činjenica je da so koja se baca po ulicama zbog snega i leda može da ošteti šapu, pa je važno da kad se vratite kući lepo im isperete šape", smatra veterinar Vlada Terzin.

Što se tiče oblačenja, veterinar kaže da ih treba oblačiti.

"Naravno da treba, jer su unutra na više od 20 stepeni grejanja, a kad izađu smeta im promena temperature koliko i nama. Napolju se treba truditi da su stalno aktivni. U suštini nema ograničenja što se tiče hladnoće, mogu da izlaze na svim temperaturama samo je važno da se kreću. Treba ih pustiti da se igraju u snegu, a kad više nisu aktivni, onda ih uvesti unutra."

Veterinar je u emisiju "150 minuta" doveo šestoro štenaca za udomljavanje i odgovarao na pitanja gledalaca.

Između ostalog na to kad je pravo vreme za šišanje bufona, da li je opasno ukoliko dvogodišnja ženka staforda ima jednu tvrđu dojku i papagaj crvene pegice.

Odgovore na pitanja pogledajte u prilogu iz emsije 150 minuta Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: