Šumaherova supruga o njegovom stanju: Mihael je borac FOTO

Retko svedočenje supruge vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, Korine, o njegovom zdravstvenom stanju dospelo je u medije. Korina (49), koja je u braku sa najtrofejnijim vozačem Formule 1, više od dve decenije, u pismu nemačkom muzičaru otkrila je da je Mihael "borac" koji "neće odustati".

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

17:00

Šumaherova supruga o njegovom stanju: Mihael je borac FOTO
Majkl Šumaher / Foto: Getty

Ona je to napisala u pismu nemačkom muzičaru Saši Herhenbahu koji je komponovao himnu "Rođen da se bori" u Šumaherovu čast. Ovaj muzičar Korini je poslao CD na kojem se nalazi pesma. Kaže, nije očekivao da će od Korine dobiti bilo kakav odgovor.

"Iskreno želim da ti se zahvalim na predivnom poklonu koji će nam pomoći da prebrodimo ova teška vremena", napisala je Korina u pismu.

"Svi znamo da je Mihael borac i da neće da odustane", dodala je ona.

Herhenbah je nemačkom magazinu Bunte otkrio da je dobio pismo od Korine i šta u njemu piše.
Korina Šumaher / Foto: Getty
"Stvarno nisam očekivao da dobijem odgovor. Pismo je bilo rukom napisano. Napisala je da je zahvalna na poklonu i da im je pomogao u teškim vremenima", posvedočio je muzičar.

Ne zna se kada je Korina napisala to pismo, a pesma posvećena Šumaheru nastala je 14. decembra 2014. godine.

Šumaher, koji je sedam puta bio svetski šampion u Formuli 1, doživeo je nesreću tokom skijanja 29. decembra 2013. godine u francuskim Alpima, kada je pao i udario glavom o kamen. Imao je nekoliko operacija nakon nesreće i proveo je šest meseci u komi. Iz kome se probudio u aprilu 2014. godine kada je prebačen iz bolnice u Grenoblu na privatnu lokaciju. Pretpostavlja se da se Šumaher nalazi u svom domu blizu ženevskog jezera.

Veruje se da se o njemu stara 15 lekara koji mu pružaju negu 24 sata, sedam dana u nedelji, koje porodica Šumaher nedeljno plaća 115.000 evra. piše Dejli mejl.
Oèevim stopama - Mik Šumaher / Foto: Getty
Korina je u vreme njegovog otpuštanja iz bolnice izdala saopštenje u kojem je navela da u javnosti neće govoriti o njihovom privatnom životu i da traži od svih da poštuju njihovu privatnost.

Zato se i veruje da je ovo pismo prva izjava o zdravstvenom stanju u kojem se nalazi vozač formule jedan.

Korina i Mihael su se venčali 1995. godine i imaju dvoje dece Džin Mari i Mik. Džin voli da jaše konje kao njena majka Korina, a Mik (19) je krenuo očevim stopama i vozi za Formulu 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: