"Naravno da neću reagovati... Nisam glup!"

Britanski princ Čarls, koji u sredu puni 70 godina, nastavlja da uživa titulu "večitog prestolonaslednika" koji brani njemu bliske ideje, kao što su životna sredina i sloboda govora, koju neće moći da koristi kad sedne na presto.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 12.11.2018.

17:32

GettyImages

Najstariji sin kraljice Elizabete Druge nedavno je izjavio da svakako nije isto biti princ od Velsa i suveren.

"Naravno da neću reagovati na isti način, ako jednog dana nasledim tron. Nisam glup", rekao je Čarls.

Pored ekologije, arhitekture i poljoprivrede koje su Čarlsove omiljene teme, britanski princ se u nekoliko navrata upuštao i u političke teme, što njegova majka vešto izbegava.

Čarls je 2014. godine uporedio Vladimira Putina sa Adolfom Hitlerom, što je navelo Rusiju da traži zvanična objašnjenja. Čarlsova podrška duhovnom vođi Tibetanaca Dalaj Lami ne dopada se kineskim vlastima.
GettyImages
Princ je rođen 14. novembra 1948. godine u Bakingemskoj palati u Londonu. Postao je princ prestolonaslenik istog dana kada je njegova majka postala kraljica, 6. februara 1952. godine, kada je umro kralj Džordž Šesti.

Čarls je 66 godina kasnije i dalje prestolonaslednik. U britanskoj monarhiji nijedan princ nije toliko dugo bio prestolonaslednik.

Princ od Velsa u braku sa prvom suprugom Dajanom ima dva sina Vilijama i Harija. Od 2005. u braku je sa Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola.
GettyImages

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: