Prave robote i sarađuju sa NASA, a iznenadiće vas koliko godina imaju

Prave robote, programe veštačke inteligencije, sarađuju sa NASA, a sve njihove izume videće i posetioci Festivala nauke, koji se na Beogradskom sajmu održava od 29. novembra do 2. decembra. Iznenadićete se, jer ovo sve rade učenici Matematičke gimnazije.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

12:42

Prave robote i sarađuju sa NASA, a iznenadiće vas koliko godina imaju
Foto: Thinkstock

Milena Mićić, Kliko Edin i Andrej Milisavljević bili su gosti na TV Prva i govorili su o svojim projektima.

Andrej je govorio o programu "Kocka u svemiru", koji omogućava učenicima da napišu prijavu za projekat ili neki eksperiment koji bi želeli da se pošalje u svemir.

"U NASA taj predlog pogledaju i ako procene da može, on se šalje u svemir", rekao je Andrej i pokazao svoju kocku koju je napravio, a koja je bila u svemiru.

"Unutra su čipovi, 120 njih i ideja je bila da se ona pošalje u svemir i da se vidi kako zračenje može da deluje na memoriju koja se koristi u svakodnevnim uređajima", objasnio je Andrej.

Kako je delovalo zračenje na ove čipove pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: