Legalizovana prodaja roga nosoroga i tigrove kosti, aktivisti besni

Kina je najavila da će dozvoliti ograničenu prodaju proizvoda od tigrove kosti i roga nosoroga, što je naišlo na kritiku aktivista za zaštitu životinja.

Izvor: Beta

Utorak, 30.10.2018.

10:10

Legalizovana prodaja roga nosoroga i tigrove kosti, aktivisti besni
Thinkstock

Prodaja određenih proizvoda dobijenih od praha tigrove kosti ili roga nosoroga može biti dozvoljena u posebnim okolnostima, saopštila je kineska vlada.

Ovi proizvodi koriste se u tradicionalnoj kineskoj medicini, ali tu praksu neki stručnjaci dovode u pitanje.

Za korišćenje ovih preparata biće potrebno posebno odobrenje, navodi se u dokumentu koji je potpisao kineski premijer Li Kećijang.
Thinkstock
Ove lekove će moći da prepisuju samo lekari u bolnicama priznatim od Nacionalne uprave za tradicionalnu kinesku medicinu. Njihova primena i trgovina biće "strogo kontrolisani", navodi se u dokumentu.

Kina je 1993. godine uvela zabranu trgovine ovim proizvodima.

Margeret Kinerd iz Svetskog fonda za zaštitu divljih životinja (WWF) upozorila je da bi legalizacija trgovine proizvodima od ubijenih životinja bila paravan za ilegalnu trgovinu i da bi doprinela povećanju tražnje za takvim preparatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: