Glumica priznala da je lečeni zavisnik: "Ukrala sam sestri lekove"

Glumica kaže da je trezna već 20 godina, a da je njena zavisnost od lekova, a potom od droge i alkohola počela kasnih osamdesetih.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2018.

18:50

Glumica priznala da je lečeni zavisnik:
Foto: Gettyimages

Legendarna američka glumica Džejmi Li Kertis kaže da je desetak godina uspevala da krije svoju zavisnost od opijata od svih koje voli, sve dok jednog dana nije odlučila da sve prizna sestri, prenosi Pipl (People).

Džejmi Li kaže da je trezna već 20 godina, a da je njena zavisnost od lekova, a potom od droge i alkohola počela kasnih osamdesetih. Njena sestra Keli ju je posetila u leto 1998. godine i ponela lekove za bolove zbog povrede rebra. "Znala sam da ih ima u svom koferu, koji je stajao u ormanu gostinske sobe", rekla je Kertisova, i zaplakala.

"Praktično sam joj uzela sve opijate. Kada je odlazila, znala sam da će kod pakovanja primetiti da joj nedostaju lekovi. Znala sam da moram da joj priznam šta sam uradila, pa sam joj napisala poruku i ostavila na njenom koferu. Došla sam kući tog dana, ona me je zagrlila i rekla da me voli i da je zabrinuta za mene i da nije spremna da me gleda kako se ubijam", prisetila se glumica.

Nakon toga je pronašla članak u Eskvajeru "Vikodin, moj vikodin", koji joj je mnogo pomogao. Tada je otišla na prvi sastanak i započela borbu protiv zavisnosti, iako priznaje da je bilo jako teško da dođe do te tačke.

"Sramota uključena u to je ogromna. Naporno sam radila da bih se oslobodila sramote i da bih priznala da sam samo čovek. Ono što oporavak čini tako posebnim je to što jedan zavisnik ili alkoholičar razgovara sa drugim. Stvarno je stvar u tome da se oslobodite tajne na bezbedan način i tada pronađete način oporavka koji je dobar za vas."

Kaže da je od svog prvog sastanka 3. februara 1999. godine trezna, a kaže da i danas prisustvuje sastancima kako bi ostala trezna i da bi pomagala drugima u njihovoj borbi. "Na sastancima svih koji koristi opijate svi se okrenu prema meni i ja onda pričam sa drugima", istakla je ona.

Otac Džejmi Li, slavni glumac Toni Kertis, bio je zavisnik od alkohola, kokaina i heroina, a njen polubrat Nikolas Kertis umro je od predoziranja heroinom 1994. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: