Havarija na Sojuzu, raketa pristala u Kazahstan

Raketa Sojuz pristala je u Kazahstan nakon što je prilikom lansiranja na Međunarodnu svemirsku stanicu došlo do havarije na nosaču, izjavio je neimenovani izvor iz kosmodroma Bajkonur.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.10.2018.

12:09

Havarija na Sojuzu, raketa pristala u Kazahstan
Foto: Tanjug/ AP Photo/Dmitri Lovetsky

Na osnovu telemetrijskih podataka, raketa se prizemljila u Kazahstan i članovi posade su uspostavili vezu sa službama kosmodora Bajkonur, rekao je neimenovani izvor i dodao da su oni odbro, preneo je Tass.

Ruski kosmonaut Aleksej Ovčinin i njegov americki kolega Nik Hejg su dobro i nije im potrebna hitna lekarska pomoć, javio je Rojters pozivajući se na Intekfaks.

Novinska agencija Ria je javila, pozivajući se naimenovani izvor, da je Rusija odlučila da suspenduje sva lansiranja posle ove havarije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: