Da li ste nekada doživeli neki oblik seksualnog uznemiravanja? ANKETA

Neželjeno priljubljivanje, dodirivanje i unošenje u lice ili samododirivanje muškaraca po intimnim delovima tela, kao najeksplicitnije oblike seksualnog uznemiravanja, doživi veliki broj žena.

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2018.

21:58

Da li ste nekada doživeli neki oblik seksualnog uznemiravanja? ANKETA
Getty Images

Seksualno uznemiravanje nad devojkama i mladićima je rasprostranjeno, a rezultati Autonomnog ženskog centra (AŽC) - "Mladi i iskustvo seksualnog uznemiravanja" pokazali su da su devojke značajno češće od mladića izložene pojedinačnim oblicima.

Kao najčešči primeri navode se nazivanje neprimerenim nadimcima poput "lutko", "zlato", "cico", ali i neželjeno dodirivanje, priljubljivanje, neželjeni pozivi i poruke seksualnog sadržaja, slanje poljubaca, oblizivanje, zviždanje. S obzirom na to da ova tema sve više dobija prostor u medijima, a mnoge slave ličnosti otvoreno govore o svojim iskustvima na temu seksualnog uznemiravanja, rešili smo da vas pitamo da li ste vi ikada bili žrtva seksualnog nasilja ili osećali poniženo zbog nečije radnje sa seksualnom kontacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: