Madonin govor u čast Arete Frenklin razbesneo svet

Muzičke nagrade MTV-ja ostale su u znaku Madone koja je dobila tu privilegiju da održi govor u čast preminule Arete Frenklin. Sudeći po reakcijama publike i kritičara, kraljica popa je razočarala - ona je u desetominutnom govoru iskoristila priliku da se priseti početaka svoje karijere, iako su svi očekivali da će pričati o preminuloj soul zvezdi, koja je preminula prošle nedelje u 76. godini.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

14:06

Madonin govor u čast Arete Frenklin razbesneo svet
Foto: Getty

Ovakav njen pristup je, očekivano, razbesneo ljude širom sveta, što je pokrenulo burne komentare na društvenim mrežama. Pričajući isključivo o svojoj karijeri i anegdotama iz svog života, Madona je pomenula preminulu koleginicu tek jednom, i to pričom o audiciji na kojoj je pevala upravo Aretinu pesmu.
Foto: Getty
Rekla je:

"Areta Luiz Frenklin je promenila kurs mog života. Napustila sam Detroit sa 18 godina i 35 dolara u svom džepu. Moj san je tada bio da postanem profesionalna plesačica. Tada sam odlučila da nastupim na jednoj audiciji sa Aretinom pesmom - i prošla", rekla je kraljica popa.

Bio je to jedan od retkih trenutaka kada je publika aplaudirala na pomen preminule pevačice. Inače, ovo nije bio prvi put da je Madona upropastila nečiji pomen.

Isto se desilo kad je govorila u čast Prinsa 2016. godine, kao i Majkla Džeksona 2009. godine. Tradicija se nastavila, a publika širom sveta prilično je ljuta i razočarana.

"Niko nema pravo da vas natera da nešto kažete, samo zato što drugi od vas to očekuju", navodi se u retkim komentarima koji brane Madonin integritet u ovoj situaciji, dok su mnogi komentarisali kako ne žele više da je čuju i vide. Areta Frenklin umrla je od raka pankreasa, a sudbina je tako htela da umre baš na Madonin 60. rođendan.

Što kraljici popa svakako ne daje pravo da ovako govori, jer njeno ponašanje na sceni nikako nije bilo kolegijalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: