Optužnica protiv plastičnog hirurga za ubistvo

Brazilsko tužilaštvo podiglo je optužnicu za ubistvo protiv plastičnog hirurga Deniza Cesara Baroša Furtada zbog smrti pacijentkinje kojoj je ubrizgao inekciju za povećanje zadnjice.

Izvor: B92

Petak, 17.08.2018.

15:55

Optužnica protiv plastičnog hirurga za ubistvo
Foto: Thinkstock

Furtado, poznat u Brazilu kao „Doktor bam bam“, što je brazilski sleng za pozadinu, uhapšen je u julu u Rio de Žaneiru, prenosi AP.

Kako se navodi, optužnica je podignuta protiv Furtada, njegove majke i devojke.

Policija je saopštila da je Furtado radio intervenciju kod menadžerke jedne brazilske banke u njenoj kući i da je ona još tokom intervencije počela da se oseća loše, zbog čega ju je Furtado odveo u obližnju bolnicu gde je preminula posle nekoliko časova.

Tužilaštvo je ocenilo da je Furtado izvodio „rizičan manevar“, dajući joj veću dozu inekcije polimerilmetakrilata tokom procedure nego što bi trebalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: