Zagovara nezavisnost Kosova, pa dobila "prvi ključ" Prištine FOTO

Pevačica Dua Lipa dobila je ključeve grada Prištine nakon što je na Kosovo došla zbog "Sani hil" festivala koji organizuje njen otac.

Izvor: B92

Subota, 11.08.2018.

08:57

Default images

To je prvi put da je neko dobio ključeve ovog grada. Inače, Lipa koja je sve popularnija, na sebe je skrenula pažnju golišavim spotovima, ali i otvorenom podrškom nezavisnom Kosovu.

"Ovo je velika čast za mene", napisala je na svom Instagramu Lipa i zahvalila se gradonačeniku Prištine Špendu Ahmetiju.

Pre dva dana, Lipa je navukla gnez pojedinih, kada je na društvenoj mreži Instagram objavila video u kojem priča na albanskom.

Ispod snimka je napisala da je malo "zarđala" i da treba da poradi na učenju albanskog jezika.

"Suni hil" je prvi festival koji se organizuje na Kosovu, a najavljujući ga, Lipa je nedavno izjavila da ima i humanitarni karakter.

Made with love from Prishtina. Thank you @krenarerugova

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

"Želim da Kosovo i Prištinu postavim na muzičku mapu, da svima pokažem da su u pitanju mesta koja vredi podsetiti. Cilj je da u našu zemlju pozovemo što više ljudi iz celog sveta", navodi Lipa.

Ona se zahvalila svima na podršci i te dodala da će prikupljeni novac biti prosleđen kulturnim organizacijama i muzičkim školama na Kosovu.

"Hvala vam od srca na pomoći, i nadam se da je ovo samo prvi korak na putu dugoročne organizacije koja promoviše umetnost, kulturu i mladost Kosova", napisala je pevačica.

Festival u Prištini se održava od 10. do 12. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: