Britanske turiste "selfi" odveo u smrt

Dvoje britanskih turista i jedan Australijanac pronađeni su mrtvi na plaži u Ericeiri blizu Lisabona, a policija pretpostavlja da su gosti iz UK poginuli tokom pokušaja da snime selfi.

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

09:16

Default images

Policija je saopštila da su poginula dva državljanina Velike Britanije i jedan Australijanac. Na plaži u Ericeiri komunalni radnik je čisteći obalu pronašao dva tela za koja se pretpostavlja da su Britanci. U pitanju su muškarac u četrdesetim i žena u tridesetim godinama, a prema navodima policije, najverovatnije su pali sa visine od oko 30 metara između jedan i šest ujutru.

Rui Pereira de Tera, načelnik spasilačke jedinice, rekao je da sve pokazuje da su njih dvoje nastradali prilikom pokušaja da naprave selfi, prenosi Metro.

"Izgleda da im je iz ruke ispao mobilni telefon kojim su hteli da naprave sefli i da su u pokušaju da ga dohvate, oboje pali", rekao je on.

Portparol odeljenja za spoljne poslove i trgovinu rekao je da je uspostavio kontakt sa britanskim vlastima zbog još jedne osobe koja je takođe poginula tokom tog incidenta. Dodao je i da, za sada, neće odavati više detalja o slučaju.

Inače, ta plaža je poznato mesto na kojem se okupljaju surferi na južnoj strani obale Algarve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: