"Istorijski" meni: Goveđa rebarca, hobotnica i punjeni krastavac

Goveđa rebarca i svinjetina u slatko-kiselom sosu glavna su jela u kojima su uživali američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski vođa Kim Džong Un tokom radnog ručka, održanog posle istorijskog samita dvojice lidera, koji je na taj način spojio ukuse Istoka i Zapada.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

17:00

GettyImages

Prema jelovniku koji je objavila Bela kuća, dvojica lidera su ručak započela predjelom koje se sastojalo od koktela sa kozicama i salate od avokada, zatim salate od zelenog manga sa prelivom od meda i limete, svežom hobotnicom, kao i "oisenom" - korejskim jelom od punjenih krastavaca.

Za glavno jelo dvojici državnika serviran je "konfit" od goveđih rebaraca (način pripreme mesa u sopstvenoj masnoći na laganoj vatri duže vreme), sa krompirima "daufinos" (kuvanim u pavlaci sa belim lukom), kao prilogom, i brokolijem kuvanim na pari.

Na svečanom stolu se našla i hrskava svinjetina u slatko-kiselom sosu, prženi pirinač sa umakom od čilija, kao i korejsko jelo "daegu jorim" - bakalar dinstan u soja-sosu sa rotkvicama i azijskim povrćem, prenosi Rojters.

Tramp i Kim su svoj "istorijski" obrok zasladili tartom od tamne čokolade, sladoledom od vanile sa višnjama i čuvenom poslasticom sa francuske Rivijere poznatom pod imenom "tart tropezijan", jednom vrstom francuskog brioša sa kremom od limuna i vanile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: