Amerikanca ujela zmija nakon što joj je odsekao glavu

Teksašanina koji je odsekao glavu zvečarki zmija je ujela nakon toga i bilo je potrebno 26 doza protivotrova da bi preživeo.

Izvor: rs.sputniknews.com

Četvrtak, 07.06.2018.

14:40

Amerikanca ujela zmija nakon što joj je odsekao glavu
foto: thinkstock

Kako je Dženifer Satklif rekla lokalnoj stanici, njen suprug je radio u bašti i ugledao zvečarku dugačku 1,25 metara, kojoj je potom odsekao glavu.

Kada je pokupio ostatke zmije, njega je u stvari ujela glava zmije, jer refleks za ujed kod zmije traje i nekoliko sati nakon što ona ugine.

Satklifova je rekla da je njen suprug odmah dobio napad, zbog čega je prebačen u bolnicu, gde je primio 26 doza protivotrova, preneo je Bi-Bi-Si.

Više od nedelju dana bilo je potrebno da bi Teksašanin opet bio u stabilnom stanju, mada sa nešto slabijom funkcijom bubrega.

Lekarka Lesli Bojer sa Univerziteta u Arizoni upozorila je građane da ne ubijaju zmije, posebno ne tako što će im odsecati glave.

„To je okrutno prema životinji i ostavlja manji deo koji je otrovan, a koji može da ujede“, rekla je Bojerova za sajt „Gizmodo“, a prenosi "Sputnik"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: