Euforija u Portugalu: Srbija prošla u finale Evrovizije

Grupa Sanja Ilić i Balkanika, predstavnik Srbije, plasirala se u finale 63. Pesme Evrovizije sa pesmom "Nova deca".

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

23:00

Euforija u Portugalu: Srbija prošla u finale Evrovizije
Foto: YouTube screenshot

U drugoj polufinalnoj večeri Evrovizije takmičilo se 18 zemalja, a naši predstavnici nastupili su treći.

Mesto u finalu 63. Evrovizije večeras su, osim Srbije, obezbedile: Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija i Holandija. Publika je imala priliku da vidi i deo čuvene "Velike petorke", odnosno predstavnike Francuske, Nemačke i Italije, koji će se sa ovogodišnjim domaćinom direktno naći u finalu. Reč je o zemljama koje od 2000. godine imaju pravilnikom garantovano učešće u finalu Pesme Evrovizije, bez obzira na njihove plasmane u prethodnim takmičenjima.

Podsećamo, u prvoj polufinalnoj večeri, održanoj u utorak, nastupili su predstavnici 19 zemalja, a izabrano je sledećih 10 finalista: Austrija, Albanija, Bugarska, Češka, Estonija, Finska, Litvanija, Irska, Izrael, Kipar.

Takmičenje za Pesmu Evrovizije održava se u Lisabonu od 8. do 12. maja, pod sloganom All Aboard! ("Ukrcavanje").

Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Salvadora Sobrala, Portugalija je prvi put domaćin najdugovečnijeg televizijskog šou programa na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: