"Atomska plavuša" napušta Holivud zbog rasizma?

Glumica Šarliz Teron razmišlja o tome da napusti Holivud. Razlog za to je bezbednost njeno dvoje dece.

Izvor: B92

Subota, 14.04.2018.

17:52

GettyImages

Popularna Južnoafrikanka, koja ima dvoje usvojene tamnopute dece, kaže da joj je život u poslednjih godinu dana vladavine Donalda Trampa bio poprilično težak.

"Rasizam je mnogo 'življi i zdraviji' nego što to ljudi mogu i da zamisle", izjavila je "Atomska plavuša" u intevjuu za magazin El.

"To više ne smemo da poričemo. Moramo da budemo glasni i jasni. Postoje mesta u ovoj zemlji u kojima, ako bih tamo dobila posao, to nikako ne bih prihvatla. Postoje mesta u Americi u koja nipošto ne bih putovala sa svojom decom, i to je veoma ozbiljan problem", rekla je ona.
GettyImages
"Mnogo puta sam pogledala moju decu i rekla sebi da ću, ako se ovo nastavi, možda morati da napustim Ameriku. Poslednje što želim u životu je da se moja deca ne osećaju bezbedno", istakla je Teronova.

Prva godina Donalda Trampa na čelu Sjedinjenih Država obeležena je jačanjem desničarskih pokreta u Americi i porastom rasizma, piše NjuzHab.

"Ako mogu da uradim nešto povodom toga, svako ću to i da uradim", istakla je Šarliz Teron, naglasivši da je krajnje vreme da "muškarci prestanu da vode svet na svoju ruku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: