"Nemoral, uvezen sa zapada": Država zabranila Dan zaljubljenih

Pakistan je drugu godinu zaredom zabranio bilo kakvo medijsko praćenje ili promociju Dana zaljubljenih, odnosno Svetog Valentina, pošto je prošle godine islamski sud taj praznik proglasio neislamskim.

Izvor: hina

Petak, 09.02.2018.

14:15

Thinkstock / Ilustracija

Pakistansko regulatorno telo za elektronske medije (Pemra) upozorilo je radio i televizijske stanice da ne prate nikakve događaje koji imaju veze sa danom Svetog Valentina.

Zabrana je prvi put uvedena prošle godine, pošto je visoki sud u Islamabadu taj dan proglasio "kulturnim uvozom sa zapada" koji je protivan islamskom učenju.

Mnogi mladi u Pakistanu, zemlji sa velikom muslimanskom većinom, u kojoj je 60 odsto stanovništva mlađe od 30 godina, poslednjih godina su prihvatili tradiciju darivanja cveća, srca i slatkiša za Dan zaljubljenih.

Versko-politički aktivisti i radikalne političke paritije takvo ponašanje, međutim, smatraju nemoralnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: