Skakavci bi mogli da izazovu "međunarodni skandal" u Rusiji?

Ruska vlada je saopštila da bi najezda skakavaca mogla da uništi terene na stadionima predviđenim za utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu ove godine.

Izvor: Beta

Sreda, 31.01.2018.

21:17

Skakavci bi mogli da izazovu
Thinkstock / Ilustracija

Skakavci se obično hrane usevima u južnoj Rusiji i funkcioner ministarstva poljoprivrede zadužen za zaštitu biljaka Pjotr Čekmarjov kaže da bi mogli da stignu i na stadione.

"Uglavnom možemo da se izborimo sa skakavcima, ali se plašim da bismo ove godine mogli da imamo međunarodni skandal zbog njih. Fudbalski tereni su zeleni, skakavci vole mesta sa puno zelenila. Šta ako dolete do mesta na kojima se igra fudbal?", naveo je Čekmarjov na konferenciji poljoprivrednih eksperata.

Kao područje od posebnog rizika je naveo region Volgograda.

U Volgogradu će se u grupnoj fazi, pored ostalih, igrati i mečevi između Engleske i Tunisa i Poljske i Japana.

Čekmarjov je ekspertima rekao da je "njihova odgovornost" da obezbede da se Rusi "ne obrukaju pred globalnim društvom, posebno pošto će biti prisutni gosti iz celog sveta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: