Ovo su zvezde s najvišim koeficijentom inteligencije

Nikol Kidman, Met Dejmon, Šakira, Lisa Kudrou, Šeron Stoun, Džejms Franko i Natali Portman samo su neke od slavnih ličnosti koje imaju koeficijent inteligencije (IQ) iznad 130, prenosi Hollywood.com.

Izvor: B92

Nedelja, 07.01.2018.

20:15

Ovo su zvezde s najvišim koeficijentom inteligencije
Foto: Gettyimages

Ešton Kučer - 160

Verovali ili ne, isti koeficijent ima i poznati teorijski fizičar Stiven Hoking.

Met Dejmon - 160

Slavni glumac pohađao je Harvard, iako ga na kraju, zbog glume, nikada nije završio. "Nacrt" za scenario filma "Dobri Vil Hanting" napisao je na času engleskog jezika.

Kventin Tarantino - 160

Srednju školu nikada nije završio jer je shvatio da je školovanje uzaludno, pa je počeo da radi u bioskopu kao osoba koja pokazuje ljudima put do njihovih sedišta. Ipak, slavni režiser navodno ima jednak koeficijent inteligencije kao Albert Ajnštajn - 160.

Šeron Stoun - 154

Jedna od najlepših glumica Holivuda takođe je jedna od najinteligentnijih na svetu.

Stiv Martin - 142

Pre nego što je postao komičarska legenda, Stiv Martin pohađao je filozofiju na Kalifornijskom državnom univerzitetu (Cal State). Škola ga je očarala, sanjao je da postane profesor, ali sve se promenilo kada se prebacio na Univerzitet u Kaliforniji (UCLA), gde je odabrao smer pozorište.

Natali Portman - 140

Na Harvardu je studirala psihologiju, a njena dva rada objavljena su u naučnim časopisima. Na istom fakultetu je radila i kao istraživač, a tečno govori čak pet jezika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: