Da, muškarci više vole plavuše, ali...

Ako se može suditi prema novim rezultatima studije Univerziteta Augsburg u Minesoti, muškarci zaista više vole plavuše smatrajući ih mlađim i zdravijim od ostalih žena. A tu su i stereotipi, pa tako veruju da lakše mogu da ostvare seksualnu vezu sa plavušom.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.01.2018.

08:15

Da, muškarci više vole plavuše, ali...
foto: thinkstock

Dok su plavuše atraktivnije, one s kojima bi radije upražnjavali seks su ipak - žene tamnije kose.

Muški ispitanici su na osnovu fotografija različitih žena odgovarali na pitanja vezana za svoje preferencije u ljubavnom životu. Većina njih je plavuše smatrala lepšim, mlađim i zdravijim od žena tamnije kose.

Takođe, veruju i da su plavuše "lakše za saradnju" i da će pre izaći na sastanak sa njima. Ipak, kada je u pitanju majka njihove dece, radije su birali žene smeđe kose.

Rezultati istog istraživanja pokazuju da žene duge kose izgledaju zdravije i mlađe. Žene srednje dužine kose lako uspostavljaju odnos sa muškarcem.

Zašto muškarci više vole plavuše?

Odgovor je evolucija! Žene svetle kose su se davnih dana smatrale mlađim i plodnijim od ostalih. Nažalost, zbog izloženosti plavuša u medijima i šalama na njihov račun za majku svoje dece danas bi izabrali onu tamnije kose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: