Ponovo kritikuju Brižit: "Ponašaš se kao kraljica Francuske"

Supruga francuskog predsednika Brižit Makron ponovo je na udaru kritika javnosti, ovaj put - prebacuju joj da se ponaša kao "kraljica Francuske".

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.01.2018.

13:45

Ponovo kritikuju Brižit:
foto: getty

Razlog tome je što ne poštuje protokol koji nalaže da na ceremonijama stoji iza supruga, umesto, kao što to ona čini - da stoji pored njega.

Takvo njeno ponašanje izazvalo je reakciju na društvenim mrežama, gde su počeli da je porede sa Marijom Antoanetom, prenosi britanski “Tajms“.

"Žena ne treba da bude pozadi", uzvratila je ona u utorak za francuski radio RTL.

Njen kontroverzni stav izazvao je podsmehe na društvenim mrežama, gde je nekoliko korisnika podsetilo da ona nije izabrana i da se ponaša kao "kraljica Francuske", dok su je drugi poredili sa suprugom francuskog kralja Luja XVI Marijom Antoanetom, koja je imala reputaciju raskalašne osobe i bila ubijena tokom Francuske revolucije.

Njeno shvatanje uloge prve dame zasnovano je na shvatanju da je zajednica koju formira sa Emanuelom Makronom "moderna zajednica u kojoj je žena izjednačena sa muškarcem", rekao je “Tajmsu“ šef njenog kabineta.

Kako list podseća, ona je u septembru na sednici UN odbila da sedi u drugom redu sa drugim suprugama lidera i odlučila da sedi sa francuskom delegacijom.

Kako se navodi, Brižit Makron istražuje načine da preuzme veću ulogu u Jelisejskoj palati i fokusiraće se na portfolio od četiri do pet problema, uključujući socijalnu isključenost i prava osoba sa hendikepom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: