Oprez! Ove poslastice su za vašeg psa opasne po život

FDA apeluje na vlasnike pasa da budu oprezni kada im daju poslastice sa ukusom kostiju nakon što je 15 pasa do sada preminulo posle njihove konzumacije.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2017.

12:10

Oprez! Ove poslastice su za vašeg psa opasne po život
foto: getty

“Poslastica sa ukusom koske sadrži delove pravih kostiju koje su procesuirane, nekada s dodatim ukusima. Konzumiranje ovakvih poslastica može izazvati neočekivanu posetu veterinaru, potencijalnu operaciju, pa čak i smrt vašeg ljubimca“, navodi se u saopštenju FDA (Food and Drug Administration).

FDA navodi da je primila 90 izveštaja o ljubimcima koji su preminuli nakon što su jeli ove poslastice širom SAD. Simptomi su bili krvarenje iz rektuma, dijareja, povraćanje, gastrointestinalna opstrukcija, rane po ustima i davljenje.

Kako bi sprečili potencajlnu bolest ili smrt, FDA kaže da će istraživati šta je to što tačno izaziva zdravstvene probleme kod pasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: