Samohrani otac brine o sedmoro dece: "Svaki dan putujem 70km"

Safet Kučević je pravi heroj. U teškim uslovima brine o sedmoro dece. Pre tri godine supruga Elvedina napustila ih je bez reči.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

13:15

Samohrani otac brine o sedmoro dece:

U selu Banovica, zabačnom novopazarskom selu, Safet sam odgaja dva sina i pet ćerki i radi u 35 kilometara udaljenom Novom Pazaru. Supruga i majka ostavila ih bez ikakvog objašnjenja pre tri godine.

"Svaki dan 70 kilometara putujem, peške, pa autobus. Da sam u gradu, bilo bi lakše. Ujutro u 5, 5:30 izlazim, ostavim decu. Preko dana kad mi zazvoni telefon, ja se uplašim da se nisu zapalili, da nije nešto bilo", kaže Safet.

Poljioprivredom je ovde teško baviti se, jer retko šta uspeva. Zimi je selo uglavnom odsečeno od sveta. Njih osmoro žive od skromne Safetove plate radnika u jednoj novopazarskoj fabrici nameštaja.

"Iz tih razloga što se supruga ne javlja, nisam bio u mogućnosti da obnovim dečji dodatak, trebao je njen potpis na nekim papirima. Država kaže da ne mogu da je nađu, da ne znaju gde je".

Vredni su svi ukućani, ali kako teško žive pogledajte u video-snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: