Egipatskoj pevačici preti robija zbog jedne scene iz spota /VIDEO

Egipatska pevačica Šaima Ahmed mogla bi da bude osuđena na tri godine zatvora zbog "podsticanja razvrata" svojim lascivnim video-spotom.

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

19:26

Egipatskoj pevačici preti robija zbog jedne scene iz spota /VIDEO
Prinscreen YouTube/Omar Samir

Pevačica, poznata po umetničkom imenu Šima (Shyma), puštena je iz zatvora, u kome je provela četiri dana.

Ona bi mogla bi da se suoči sa daljim ispitivanjima u vezi sa muzičkim spotom za pesmu "I Have Issues", u kome nosi samo donji veš i jede bananu "na sugestvan način". Dok igra i peva, Šaima koristi voće kojim zavodi muški razred u učionici, u kojoj na tabli piše "Razred 69", navodi Indipendent.

"Sadržaj tog video-snimka je štetan za egipatsko društvo", izjavila je egipatska parlamentarka Džavala Avara, dodajući da "mora da postoji čvrst stav protiv onih koji promovišu takvu nestandardnu umetnost".

Jedan egipatski list u komentaru slučaja istakao je da "pevačica Šima daje omladini lekciju izopačenosti".
Prinscreen YouTube/Omar Samir
Pevačica je uhapšena u nedelju u svom domu u Kairu, pod optužbama za "podsticanje razvrata" i "korumpiranje javnog morala".

Ipak, još nije poznato da li će Šaima i zavnično biti optužena. Ukoliko bude, mogla bi da bude osuđena na tri godine zatvora. Za sada joj je izrečena mera zabrane nastupanja.

Ona se, u postu na svojoj Fejsbuk stranici, koja je potom obrisana, izvinila "ljudima koje je njen spot uznemirio na neprikladan način".

"Kao mlada pevačica, koja je o karijeri sanjala od malena, nisam ni mogla da zamislim da će se ovo desiti i da ću biti napadana sa svih strana", napisala je ona.

Šaima Ahmed, navodno, okrivljuje reditelja spota Mohameda Gamala, koji je takođe uhapšen, zbog kontroverznog sadržaja spota.

Kontroverzne detalje iz spota za pesmu "I Have Issues" možete videti u ovom video-snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: