Ko su najveći radnici u Evropi? /FOTO

Kartograf, lingvista i matematičar Jakub Marijan kreirao je mapu koja prikazuje koliko zaposleni u većini država Evrope provode nedeljno na poslu.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

18:10

Ko su najveći radnici u Evropi? /FOTO
Foto: Thinkstock

Kako njegova statistika uključuje i radno vreme na povremenim poslovima, brojevi su niži od 40, koliko je u nekim državama normalni nedeljni radni broj sati.

Mapa je napravljena na osnovu najnovijih podataka Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj i pokazuje broj radnih sati na nedeljnom nivou u svakoj zemlji Evrope, osim balkanskih zemalja i dela severoistočne Evrope, pa tako podataka za našu zemlju nema.

Na osnovu ovih podataka najviše nedeljno rade Grci (39 sati), zatim Rusi (38 sati), pa Letonci i Poljaci sa 37 sati, piše Independent.

Ubedljivo najmanje vremena na poslu provode Nemci (26 sati), zatim Norvežani i Holanđani (27 sati), a nakon njih Francuzi (28 sati).

Kada je reč o drugim zemljama sveta, izvan Evrope, čini se da Meksikanci rade najviše (43 sata), više i od Japanaca (33 sata).

Martijan je objavio podatke još nekih zemalja, pa za one zemlje koje već nisu navedene, lista izgleda ovako:
  • Kanada 33
  • Amerika 34
  • Novi Zeland 34
  • Izrael 36
  • Čile 38
  • Koreja 40

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: