Konačno otkriveno koji pol roditelji najviše favorizuju

Rezultati studije Fakulteta za biznis Radžers pokazuju da roditelji favorizuju dete sa kojim dele isti pol, ali tu postoji jedan važan faktor – novac!

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

10:30

Konačno otkriveno koji pol roditelji najviše favorizuju
foto: thinkstock

Skoro 90 odsto ispitanih roditelja tvrdilo je da ne izdvaja nijedno dete, ali kada su bile finansije u pitanju jedno je imalo više povlastica od drugog.

Naime, u eksperimentu koji su istraživači potavili ispostavilo se da majke troše više novca na ćerke, a očevi na sinove. Ispitanici su takođe favorizovali dete istog pola kao i oni kada je nasleđivanje imovine u pitanju.

“Ako je žena na menadžerskoj poziciji u firmi njene koleginice će imati više benefita, a isto se dešava i u obrnutoj situaciji“, ističe profesorka marketinga Kristina Durante.

Cela studija biće objavljena u januaru 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: