Sastavljen mozaik "Čepom do osmeha" za Ginisov rekord

Humanitarno-ekološka organizacija „Čepom do osmeha”, kandidovala se za svetski rekord u veličini mozaika napravljenog od plastičnih čepova 30. septembra u Novom Sadu.

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

11:00

Sastavljen mozaik

U sklapanju mozaika površine 621 kvadratni metar na centralnom trgu u Novom Sadu učestvovalo je 300 volontera iz svih krajeva Srbije, a od čepova je između ostalog napravljena i bela golubica kao simbol grada Novog Sada, kao i poznati sat sa Petrovaradinske tvrđave.
„Čepom do osmeha“ je humanitarna akcija recikliranja čepova sa ciljem obezbeđivanjem sredstava za pomoć deci sa invaliditetom, u okviru koje je do sada prikupljeno 100 tona plastičnih čepova i pomognuto osamnaestoro mališana. Kompanija NIS prepoznala je značaj ovog projekta i podržala ideju kupovinom kombija „KombiČep” u okviru programa „Zajednici zajedno“, kao i prikupljanjem više od 500.000 čepova.

Manifestacija sklapanja mozaika u organizaciji „Čepom do osmeha” je takođe veoma značajna za međunarodnu promociju Novog Sada i Srbije, posebno imajući u vidu činjenicu da je Novi Sad proglašen Evropskom prestonicom kulture za 2021. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: