Uzrok smrti Hjua Hefnera: Problem pred kojim je medicina nemoćna

Osnivač magazina “Plejboj“ Hju Hefner preminuo je u 91. godini od srčanog zastoja i bakterijske infekcije. Kao još jedan uzrok smrti navodi se i sepsa.

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

10:12

Uzrok smrti Hjua Hefnera: Problem pred kojim je medicina nemoćna

Okidač za infekciju bila je bakterija ešerihija koli. Hefner je šest dana pred smrt dobio infekciju, a bakterija je bila imuna na antibiotike.

Ešerihija koli je deo globalnog problema budući da sve više antibiotika ne reaguje na nju. Dobija se putem hrane ili vode, a sirovo povrće i meso su dva najčešća izvora. Tipično, infekcija traje oko nedelju dana, ali u slučajevima starijih ljudi i male dece ona može biti opasna po život budući da izaziva otkazivanje bubrega.

Hju Hefner je rođen 9. aprila 1926. godine, a magazin “Plejboj“ je osnovao 1953. godine.

“Nikada neću odrasti“, rekao je u intervjuu za CNN kada je imao 82 godine. – “Mladost je sve za mene! Ostajem dečak i davno sam odlučio da godine nemaju nikakvog značaja za mene, ako se dame slažu sa tim, ja bih nastavio.“

Sahranjen je pored Merilin Monro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: