Početak novog talasa: Dva restorana se odrekla Mišlenovih zvezda

Da bi dobio Mišlenovu zvezdicu, svaki kuvar mora dobro da se pomuči. Sebastijen Bra osvojio je čak tri, ali sada želi da ih se odrekne.

Izvor: newser

Subota, 30.09.2017.

12:59

Početak novog talasa: Dva restorana se odrekla Mišlenovih zvezda
Ilustracija (Foto: Gettyimages)

Ovaj šef, koji sada ima 46. godina, kaže da želi da pronađe novi smisao života i odvoji bitno od nebitnog, što uključuje i otvaranje "novog poglavlja u profesionalnom životu, koje će mi omogućiti da realizujem svoju strast u kuhinji".

Član izvršnog komiteta za Mišlen kže da je ovo prvi put da neki kuvar traži da mu oduzmu zvezdice.

Pa ipak, Bra, koji je preuzeo ugledni restoran "Le Suquet", kaže da više ne može da podnese da mu se u lokalu pojavljuju nenajavljni inspektori i da želi da se oseća slobodnim da kreira nova jela, bez namere da se dopadne strogoj komisiji.

On je podsetio javnost na slučaj kuvara Bernara Luazoa, čijem je samoubistvu 2003. navodno doprinelo to što je trebalo da izgubi treću Mišlen zvezdu.

"Možda ću biti manje slavan, ali ja to i prihvatam", kaže Bra.

Njegovim putem je nedugo potom pošao i kuvar luksuznog restorana jednog hotela u Škotskoj. Reč je o "Boat House", imanju iz 16. veka, koji želi da promeni način poslovanja,.

"Ponosni smo na svoje Mišlen zvezde koje smo dobili pre 10 godina koje su bez sumnje uticale na našu reputaciju, ali je naš restoran gotovo konstantno bio u gubitku", kaže Vendi Mejtson, koja je sa suprugom Donom vlasnica "Boath House"-a.

Ona kaže da su očekivanja koja idu uz zvezdu vrlo stresna, jer svako ko kod njih dođe očekuje obrok dostojan Mišlena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: