"Dajana pati od psihičke bolesti koja će uništiti dinastiju"

Uoči i posle obeležavanja 20. godišnjice smrti princeze Dajane, u javnost su dospevali i a dalje se pojavljuju detalja iz njenog života koji dosada nisu bili poznati.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

21:36

GettyImages

Tako je nedavno procurelo pismo psihoterapeuta Alena Mekglašana, koga su članovi kraljevske porodice zamolili da princezu primi na terapije.

Neki lekari su bili uvereni da Dajana pati od neobične psihičke bolesti. Među njima je bio i Džon Baten, koji je tvrdio da je reč o opasnom poremećaju koju bi Dajana mogla da prenese na buduće generacije.

A Mekglašan je otkrio da je, zbog problema sa navodnim noćnim morama o olujnim morima i morskim čudovištima, konzumirala antidepresive i lekove za spavanje, što je, prema njegovom mišljenju, bilo potpuno nepotrebno.

I na iznenađenje kraljevske porodice, taj psihoterapeut je zaključio da je Diana jedna sasvim zdrava i normalna žena, koja ima problem samo sa svojim emocijama.

I, što je najtužnije, činjenica je da su lekari koje Mekglašan spominje u svom pismu, nisu bili zabrinuti za dobrobit princeze, već za budućnost kraljevske porodice.

Poznato je da je Dajana pre venčanja sa Čarlsom bila samouverena mlada žena, ali je njen život, ulaskom u kraljevsku porodicu potpuno promenio, a napadi teskobe i depresije su se pojavili zbog Kamile Parker Bouls, Čarlsove ljubavnice koja mu je danas supruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: