"U hrani treba da se uživa, naročito onoj dobro pripremljenoj"

Iako je u svet umetnosti zakoračila kao devojčica, na prvim časovima violine, a nešto kasnije i kroz džez pevanje, Jelena Gavrilović ipak je kao svoje konačno utočište izabrala dramsku umetnost. Podjednako dobra u pozorištu, televiziji i filmu, a čak i u TV reklami gde joj na čudesan način uspeva da osvoji publiku tokom samo jednog jedinog kadra, u samo nekoliko sekundi.

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

13:15

Foto: Wine Style

Trenutno, glumica Jelena Gavrilović sa velikim nestrpljenjem iščekuje prvu epizodu serije Nemanjići - rađanje kraljevine, u kojoj tumači lik Evdokije Anđel,prve žene velikog župana Stefana Nemanjića. Osim glume, aktivna je i u pozorišnoj produkciji, a ni muzička strast je s vremenom nije napustila, paako budete imali sreće možete je videti i čuti na nekoj živoj svirci sa njenim bendomili tokom nekih od njenih di-džej nastupa.

Vino

Vino me asocira na more, na druženje uz muziku. U poslednje vreme više mi prijaju jača crvena vina, iako sam od jednog starijeg kolege čula da crvena vina treba da se piju samo u mesecima koji imaju slovo "r" u svom nazivu, dakle onim hladnijim mesecima, kada je i hrana malo jača. Mislim da je ne samo lepo već i zdravo da se svakog dana popije čaša crvenog vina.

Osim crvenih, volim i rose vina, jer mogu da ih pijem čitavog dana, naročito u letnjim mesecima. Moja omiljena vinarija je Vinarija Zvonko Bogdan, sviđa mi se njihov celokupan pristup, uneli su mnogo toga novog, imaju savremenu tehnologiju i tim sačinjen od mladih talentovanih ljudi. NjihovRose Sec je moje omiljeno vino, mada zimi pijem i ona njihova jača crvena vina. Jako mi se dopadaju i etikete njihovih vina, na kojima su radovi somborskog slikara Eugena Kočiša. Govori se o vezi umetnosti i vina, a ovim njihovim lepim gestom mislim da je ta veza postala još jača.

Hrana

Volim različite kuhinje, iako sam kao i većina nas odrasla na onoj tradicinalnoj. Kako je vreme prolazilo, moj ukus se menjao. Volim naravno povremeno da pojedem i nešto iz naše domaće kuhinje, ali ipak je francuska kuhinja najbliža mom ukusu; ne samo zbog hrane i ukusa, već zbog njihovog kompletnog pristupa i odnosa prema hrani, tog čuvenog francuskog ručka koji traje satima.

Mislim da u hrani treba da se uživa, naročito onoj dobro pripremljenoj. Kako vreme prolazi sve više naginjem zdravim namirnicama i zdravom načinu pripreme hrane, na odgovarajućim uljima, na pari... Kada govorim o hrani koju volim, u stvari govorim o tom jednom danu u nedelji kada sam u mogućnsti da svom telu priuštim jedan plezir. Mediteranska kuhinja spada u tu vrstu umerenije, zdravije hrane, sa mnogo ribe, a koja mi inače veoma prija.

Izlazak

Idelan izlazak je onaj koji krene od ranog jutra pa se razvuče naceo dan, a to mi se dešava često. Dobro, ne baš od ranog jutra, ali volim kada mi se izalazak na ručak pretvori u večernji provod. Volim da izlazim u restorane, malo sam oldtajmer po tom pitanju, i ne volim bučna mesta na kojima je gužva.

Izvor: Wine Style

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: