Zašto Ronaldova deca nemaju mamu? Istina koju fudbaler krije

Bilo da mislite kako je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler svih vremena ili nije, on nikako nije samo sportska legenda, već globalni brend.

Izvor: B92

Utorak, 11.07.2017.

16:25

Zašto Ronaldova deca nemaju mamu? Istina koju fudbaler krije
Foto: Getty

Fudbaler koji sam sebe naziva CR7 (po inicijalima i broju na dresu), povećava svoje bogatstvo promocijom na Instagramu, gde ga prati 106 miliona ljudi. Neretko te fotografije prikazuju komičnu i narcisoidnu stranu zvezde koja pozira, a u njegovoj su pratnji često i najpoznatije mlade lepotice.

Ipak, u slici poznatog bogatog fudbalera sa prelepim devojkama pojavljuju se i deca. Osim što je nedavno postao otac blizanaca, devojčice Eve i sina Matea, on je pre šest godina postao i otac Kristijana juniora.

Misterija Ronalda - otkud mu deca?

Postoje bezbrojne spekulacije o tome zašto je 32-godišnji Ronaldo i dalje neženja, tračevi o njegovoj navodnoj homoseksualnoj orijentaciji (uprkos svim glamuroznim ženama s kojima je viđen), te zašto fudbaler nije objavio identitet majke njegovih blizanaca. Niko ne zna tačno kada i gde su rođeni, piše "Dejli mejl".

Slična intriga i dalje okružuje rođenje Kristijana juniora, a očigledno je kako je Ronaldo otac svoje velike porodice koja funkcioniše bez majke. Osim njega, koji je zauzet treninzima, reklamnim kampanjama i fotografisanjem, decu očigledno odgaja njegova majka Dolores, sestre Alma i Lilijana i čitava vojska dadilja.

Veštačka oplodnja i surogat majke recept za savršenu decu?

Kristijano je prvo šokirao javnost kad je u 26. godini objavio da je postao otac, samo kratko objasnivši da su sva roditeljska prava prebačena na njega te da majka neće imati nikakav kontakt s detetom.

Kasnije je Ronaldova majka otkrila da je sama po njega otišla u privatnu bolnicu na Floridi, a zatim ga odvela u Španiju (što danas ispada laž jer u njegovoj krštenici piše kako je rođen u istoj bolnici gde su nedavno rođeni i njegova braća blizanci).

Da li ga je rodila surogat majka ili je Kristijano rezultat afere na jednu noć do danas ostaje nepoznato.
Ronaldo nije nikakav čarobnjak, već muškarac s mnogo novca koji je spreman dati za svoj cilj. Tako je javnosti postalo poznato da koristi usluge surogat majki, odnosno da pronalazi žene koje su spremne na veštačku oplodnju, porođaj i potom odricanje od deteta - naravno sve uz bogatu naknadu.

Ovog puta, nakon rođenja blizanaca, britanski mediji su istražili slučaj i otkrili da su blizanci začeti u laboratoriju u Los Anđelesu, a deo dokumenata je dostupan javnosti. U njemu je jasno vidljivo kako je bilo reči o surogat trudnoći, pa se ime majke ne vidi.

Deca su rođena u kalifornijskoj La Mesi, u blizini granice s Meksikom, pre tri nedelje, Eva u 9.07, a njen brat minut kasnije, piše u matičnoj knjizi rođenih. Time je rešen makar deo misterije - javnost je nagađala kako blizanci uopšte to nisu, odnosno da ih nisu rodile iste majke, a list rođenja je potpisala dežurni ginekolog dr Marija Kastiljo.

Zašto najpoželjniji neženja sveta to radi?

Vodeća američka pravnica u području surogat roditeljstva Stefani Kabaljero smatra kako je Ronaldo sigurno biološki otac te dece, a pretpostavlja kako sva njegova deca dolaze iz "serije embriona". Klinike rutinski oplođuju nekoliko jajašca istovremeno, zamrzavaju ih i čuvaju godinama, u slučaju da klijent poželi još dece.

Kabaljero otkriva kako je tačno Ronaldo mogao doći do troje dece. Prvi korak je odabrati jednu od mnogobrojnih agencija u Kaliforniji, gde je surogatstvo postalo industrija vredna milijarde dolara, jer su tamošnji zakoni naklonjeni potencijalnim roditeljima. Tako roditelji mogu postati i samci, parovi bilo koje orijentacije i slično.

U Portugalu su surogat dogovori zabranjeni zakonom, posebno jer je Ronaldo "samac".

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

On decu ne dobija, već kreira

"Nijedan portugalski sud ne bi priznao nikakav dogovor između Kristijana i alternativne majke, pa bi takav dogovor bio proglašen nevažećim", ističe Kabaljero.

U Kaliforniji, agenciji se samo plati 150 hiljada evra za blizance, od čega 40 hiljada evra ide majci. Ronaldo je mogao da odabere donorku jajašca (koja obično prima oko 7000 evra) između stotine žena čije su fotografije i podaci iz biografija navedeni na internet-stranici agencije. Budući da je jasno kako je Ronaldo hteo decu na svoju "sliku i priliku", ili kako je jednom izjavio "koji će nositi njegove fudbalske gene", odabrao je slične, sportske tipove žena koje su Latinoamerikanke.

S obzirom na to da mu deca liče, očigledno je njegova sperma drugi deo jednačine. U Kaliforniji se druga žena bira da nosi oplođeno jajašce (najčešće kako se ne bi stvarala emocionalna povezanost između nje i deteta koja bi otežala stvari nakon rođenja). Sve se to reguliše i ugovorom koji se pre trudnoće potpisuje, a prema njemu se žene odriču svih prava.

To bi moglo da objasni zašto je Ronaldova sestra Katja navodno primetila da deca imaju dve majke, koje su navodno i Meksikanke. Nakon rođenja, sređuju se dokumenta i pasoši, zbog čega su blizanci i uspeli da stignu u Španiju te tri nedelje, a opet ih je dovela fudbalerova majka, jer je on igrao za državnu reprezentaciju Portugala protiv Rusije.

Majke verovatno ni ne znaju kome su rodile decu

Prema strogim uslovima diskrecije i prava na privatnost, ženama koje su donirale jajašca kao i onima koje su iznele trudnoću do kraja, najčešće se ni ne kaže gde su deca "završila". Međutim, zašto Ronaldo nije jednostavno imao decu sa svojim devojkama, recimo sa Irinom Šajk, s kojom je pet godina bio u ljubavnoj vezi?

Ako je istina da je njegova sadašnja devojka Georgina trudna (na to se sumnja zbog objave fotografije na kojoj joj se nazire trbuščić, a inače je izrazito vitka), onda su njegove odluke još bizarnije.
Lokalni sveštenik Žoao Rodriges iz njegove zemlje usudio se otvoreno da kritikuje Ronalda, govoreći da "s tim što radi ide protiv Boga i uskraćuje deci pravo na jednog roditelja".

Za sve je krivo problematično detinjstvo?

Neki Ronaldovi stari prijatelji i komšije sugerišu kako je njegova odluka da sam odgaja decu podstaknuta traumama iz detinjstva. On je kao najmlađi od četvoro dece odrastao u siromaštvu, živeći u kući sa zidovima punim azbesta.

Njegov je otac postao težak alkoholičar nakon što se vratio iz rata u Africi, a njegova je majka, u strahu da neće imati dovoljno novca da se brine za još jedno dete, navodno popila napitak koji je trebalo da izazove pobačaj Ronalda dok je bio u stomaku.

Njegova majka je progovorila i o griži savesti koju je imala kada ga je sa samo 12 godina poslala samog u Lisabon da igra fudbal.

Neke od drugih teorija zašto želi da bude jedini roditelj deci govore kako je to ultimativni dokaz njegove narcisoidnosti i kako jedino želi da bude odgovoran za njihov uspeh, druge kažu kako ne bi svoje devojke nikad želeo da "poružni trudnoćom", a treći pak da je zaista homoseksualac, koji to pokušava da sakrije na sve moguće načine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: